Facebook i skolen

april 27, 2011

Dette er en forkortete utgave av Hvordan skoler kan bruke Facebook til å bygge et Internett-fellesskap  av  David Hartstein. Artikkelen fant jeg på det raskt voksende nettstedet Mashabel. Jeg brukete oversetteren til Bing og pøvde deretter og gjøre tekten om til lesbar norsk. Etterhvert gikk jeg lei. Det kan derfor være greit å se orginalen. ((Setninger i dobbel parantes er mine persolige kommentarer.))

Ordet  «Facebook,» er allestedsnærværende over hele verden. Det gjør lærere urolig. Da jeg underviste ved ”Elementary school” i New York, kom temaet sosiale medier opp fra tid til annen. Og når det gjorde det, var det om lærere som fikk sparken for å legge ut for mye informasjon.  Den rådende tanken var: bedre føre var. Vi ble rådet til å være svært forsiktig med å blande våre profesjonelle og personlige liv inn i sosiale medier.

En slik tilnærming synes å være ganske vanlig og er til en viss grad forståelig. Det er alltid en mulighet for at lærerne vil si noe som er upassende eller deler for mye informasjon. Men å være trygg bør ikke være det samme som ikke å engasjere seg i samfunnet.

Det er fornuftig å ha en politikk for å motvirke at lærere skriver om sine elever på personlige profiler. Som motvekt kan skolen å sette opp en Facebook-side.

Elever, familier og lærere bruker Facebook uansett om skolen velger å ikke gjøre det. Ved å sette opp en Facebook-side, kan skolen etablere en kontrollert, profesjonell tilstedeværelse som gjør det mulig for dem å tjene på det. Det er viktig å merke seg at mens en Facebook-side er en utmerket anledning for skolene å supplere sin tilstedeværelse på Internett, og det ikke en full erstatting for en hjemmeside.

Her er noen måter skolen kan dra nytte av å være på Facebook.

Beskytte studenter

Før vi diskuterer fordelene ved å bruke Facebook, er det like viktig med en advarsel om å beskytte elevene. Før en starter en Facebook-side, er det viktig at skolelederne må ha tenkt gjennom hvilke typer innhold som de kommer til å dele med verden.

Før du deler informasjon om elever (inkludert bilder, videoer, fornavn, arbeide etc.) må skolelederne sørge for at de har samtykke fra foresatte. I tillegg bør skolene unngå deling av etternavnene til elevene hvis det kan risikere elevenes sikkerhet (og i noen tilfeller er faktisk ulovlig). Med en litt gjennomtenking kan Facebook tilby en rekke fordeler uten å risikere noe.

Dele skolenyheter

Facebook er en utmerket til å dele informasjon raskt. Hvis skolen er konsekvent i å holde informasjonen oppdatert og nøyaktig, vil studenter og familier komme til å stole på Facebook-siden for å finne informasjon om hva som skjer på skolen.

Det finnes mange forskjellige typer informasjon som en skole kan velge å dele på sin Facebook-side.

Dele hva som skjer

En Facebook-side er et flott sted å poste viktige hendinger på ”Tavla”.

Dette er en enkel måte å holde foresatte informert om hva som skjer i løpet av skoledagen. Dessuten, tar det bare øyeblikk.  (Det er alltid er en god ting). Hvis en hendelse er spesielt spennende: legg ut noen bilder. ((Og helst ikke så mange bilder av gamle elever som har oppnådd noe sportslig. Mange gamle elever har bare blitt lærere.))

Dele kommende hendelser

En Facebook-side er en utmerket mulighet for en skole til å informere om kommende hendelser ved hjelp av ”Facebook-arrangementer”.

Denne app-likasjon tillater folk å SVARE, og gjør det enkelt for dem å dele at de kommer. Ved å benytte ”Facebook arrangementer” kan det føre til økt oppmøte på skolens arrangement.

En skole kan også oppdatere deltakere om endringer i planene og sende ut en påminnelse når hendelsen nærmer seg.

Kunngjøringer

Facebook er en fin plass for skolene å gjøre kunngjøringer. For eksempel, hvis det blir skidag, kunngjøres det på Facebook-siden. Hvis en skole deler skidagen på ”Facebook-siden nyheter”, vil  alle få meldingen.

 Kultur

Mange skoler er stolte av å skape en unik kultur som fremmer den sosiale utviklingen av sine elever. Facebook gir en mulighet for å presentere denne unike kulturen.

Dele bilder

Bildene er en utmerket måte å presentere skolens kultur. En skole kan velge å bruke bilder til å markere en rekke aspekter ved skolen, blant annet:

– Elevutstillinger
– Feiringen av elevers arbeid
– Ekskursjoner
– Eksperimentelle læringsaktiviteter

Dele videoer

Videoer kan være en fantastisk måte for en skole å tilpasse sin online tilstedeværelse og demonstrere faktisk hva er det som gjør den spesiell.
En skole kan legge til videoer som utstillingsvindu.

Elever og lærere diskuterer hva gjør skolen spesiell

Dele sanger og korsang

Sportsbegivenheter

Verktøy for rekruttering
Facebook er stedet en kan bruke for å rekruttere talentfulle lærere og ledere til skolen. Først og fremst gir Facebook  potensielle ansatte et glimt innsiden av skolen.

Jeg vet at hvis jeg skulle velge mellom to skoler, ville jeg sannsynligvis favorisere en som legger ut bilder og videoer til å utfylle deres beskrivelse av hva de gjør for elvene. En skole som har en sterk kultur for deling kan fremme nyrekruttering.

Facebook gjør det utrolig enkelt å dele innhold, noe som betyr at hvis jeg kjenner noen som er på utkikk etter en stilling i skolen, kan jeg lett sende det til han eller henne. Gjeldende lærere kan også dele ledige stillinger med folk i deres nettverk som potensielt kan være interessert i å søke.

Hvis en skole har et nettbasert system for å godta jobbsøknader, bør den inneholde koblingen på Facebook-siden. Hvis en skole ikke har et slikt system på plass, vil det kanskje vurdere å bruke et program som er integrerer i Facebook

Facebook for nye elever
Facebook kan være en utmerket ressurs for skoler som ønsker nye elever.

Først av alt, kan en skole dele aspekter ved skolen som gjøre det attraktivt gjennom bilder og videoer. Men det kan også dele viktig informasjon om webregistrering, inkludert tidsfrister, koblinger til et Internett-program og koblinger til ressurser som kan være nyttig for en familie som er interessert i melde inn en elev.

Strømmen av data

Mange skoler bruker deres sterke akademiske resultater som en nøkkel til å rekruttere innsats. Facebook gir en flott mulighet for en skole for å dele dataene sine aggregert akademiske med verden.

Ikke bare er det tilgjengelig for dem som er interessert i å bli en del av fellesskapet potensielt, men er også tilgjengelig for elever og foresatte.

Disse resultatene er enkelt for studenter, lærere og stolte familiemedlemmer til vil og dele med folk i deres Facebook-nettverk.

Få tilbakemeldinger fra fellesskapet

Facebook kan en skole senke barrierene for deltakelse i. Ved effektivt å utnytte Facebook, kan en skole gjøre det enklere for elever å bli involvert og utveksle meningene sine om en rekke områder. Mens enkelte skoler kan frykte denne økt deltakelsen, omfavne andre det fordi det øker engasjementet og som fører til diskusjon om hva som skjer ved skolen.

Diskusjoner

En skole kan opprette en diskusjon om et bestemt emne, og tillate medlemmene å dele sine tanker i tråden. Administratorer vil være i stand til å moderere tråden og fjerne ethvert innlegg som er upassende.

((Ingen diskusjoner på Steinkjer vgs sin Facebook side))

Bruke avstemninger

Avstemninger gir mulighet for en skole for å be om tilbakemelding direkte fra sine følgere. Det er en fin måte og raskt samle inn data som kan hjelpe på å ta beslutninger.

Reklamer

Én kommentar to “Facebook i skolen”

  1. At this time it looks like Movable Type is the top blogging platform available right now.
    (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: