Twitter

januar 29, 2010

Når mor og bestemor er på Facebook logger ungdommen seg på Twitter i stedet. Når far og bestefar dukker opp på Twitter, logger ungdommen seg ut av sosiale medier for godt. – Det tviler jeg på.

På Facebook har de fleste nettvenner de kjenner. På Twitter har en ingen venner bare følgere. Twitter er blitt kalt et hageselskap. For meg er Twitter en ordrotekasse. Jeg er veldig glad i rotekasser og stopper opp foran enhver butikk med rotekasse. På Twitter dukkes det opp morsomme meldinger, uforståelige meldinger, interessante meldinger og lenker til «se hva jeg har funnet». Twitter kan være tjeneren som gir deg dagens nyheter på et sølvfat. Når du har blitt en twitterleser, har du kommet til Fase 2.

Fase 1

Du har registret deg på Twitter. Det tok ikke lang tid. Men hvorfor alt dette oppstyret om Twitter? Det skjer jo ingen ting. Jeg forstår ingen ting. For å gjøre oppholdet i Fase 1 kort, begynner du med engang å følge folk. Oda Rygh har laget en startpakke. Den inneholder en liste over aktive tvitrere og en kort beskrivelse av dem. Det er mye bra her. Men vær ikke for kritisk. Følg rubbel og bit (hva nå det uttrykket egentlig betyr, vel ikke jeg). Rådet er: følg så mange som mulig. Noen kvitrer dag og natt, noen kvitrer mindre enn en gang i døgnet, derfor dette rådet. Det er først når du følger flere hundre at det blir noe å lese, og du er over i fase 2.

Fase 2

Du er en twitterleser. Du har fått din personlig tilpassete dagsavis. Og du vil finne mer interessant å lese her enn i nettavisene, men bli ikke lenge i fase 2. Da vil du si: «Jeg har prøvd Twitter, men ble ikke så begeistret.»

Fase 3

Du vil finne ut at de fleste av dem du følger også vil følge deg. Med dine følgere kan du sende direkte meldinger, så kalte DM-er, slik at vi andre ikke kan lese dem. Den festen hvor alle satt tause, bortsett fra noen par som satt i en krok å hvisket, vil få se på som festlig. Twitter er festligere enn som så, for de fleste lar andre ta del i sine dialoger. Og det er når du tar ordet, det begynner å bli artig. Talen kan ikke bli lang med 140-tegns grense så du sjenere ingen. Kanskje svarer noe, kanskje ingen. Det viktigste var vel å få sagt det?

Har du sett noen som skriver noe du liker, så kan du sende dem en #ffnor på fredag. #ffnor betyr follow friday norway og gies som sagt til tvitrere  en liker og som en oppfordring til andre om å følge deres tvitring.

Hashtagen # settes foran ord for å gjøre emneordsøkingen lettere.

Hva med RT da? Spør du, så skal jeg svare deg i kommentarfeltet. 🙂

Reklamer

2 kommentar to “Twitter”

  1. Hello there, I could not see any means to email you, and so I really hope that you read this comment. I have a website about beds, and thought you might like to exchange links with me. I have submitted my email address if you would like to get in contact. Thanks.

  2. […] Twitter January 2010 1 comment […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: