Generasjon Y

november 18, 2008

Computer World har en nyhet: Ungdommen gjør jobben din vanskeligere

Jeg kunne ikke tenkt meg å hatt elever på min egen alder. Nå dreier artikkelen seg om it-avdelingene. Og undersøkelsen er fra USA, men kan passe på norske forhold og i norsk skole også.

Millenierne i generasjon Y gjør at it-avdelingen må tenke nytt, mener Accenture.

Generasjon Y, eller milleniere som de også kalles, er i denne undersøkelsen definert til folk født fra 1981 til 1995, altså folk som er oppvokst på 90- og 2000-tallet. Milienierne er ikke rent lite kravstore, ifølge undersøkelsen.

 – De forventer egentlig å kunne gjøre som de vil, sier Andersen.

 Generasjon Y ser heller ingen grunn til å søke bedriftens tillatelse før de laster ned og installerer egne programmer eller benytter seg av nettsider.

Med andre ord: Generasjon Y tar seg til rette.

 For eksempel sakker epost ut. De aller yngste millenierne leser knapt slik «steingammel» elektronisk post. I stedet går det i direktemeldinger, sms og kommunikasjon via sosiale nettverk, ifølge undersøkelsen.

 – Det betyr at ledere for eksempel må tenke nytt innen kommunikasjon. I stedet for å sende epost, kanskje de bør legge ut en videosnutt, Ipod-snutt eller kommunisere på andre måter.

 – Du må ha en plan og en strategi. Driver du med kunnskapsdeling kun via epost, eller har du portaler, wiki og bruker web 2.0 for eksempel? Hvis du som it-sjef ikke har noe annet enn epost, tror jeg du har litt utfordringer med tanke på den kommende generasjonen ansatte.

Men selv om generasjon y foretrekker sms, chatting, direktemeldinger, rss-basert kommunikasjon med både klienter og ansatte, og selv om så mange som én av fire respondenter åpent deler informasjon om seg selv på nett, trenger det ikke være verdens undergang. Det har sine positive sider.

Gulmerking og understreking er min. Her er hele artikkelen 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: